כיצד לנקות את המזגן במשרד שלכם?

לפעמיים אנחנו מתייחסים אל המזגן במשרד שלנו כמשהו שמתקינים פעם אחת ולאחר מכן אנחנו לא צריכים לגעת בו. אבל דווקא במקום בו יש כל כך הרבה אנשים שעובדים והתחלופה מהירה, המזגנים נוטים לצבור המון אבק ולכלוך בחלק הפנימי שלהם. מזגן מלוכלך הוא מזגן שעובד בצורה פחות טובה ומבזבז הרבה יותר אנרגיה.

ניקוי מזגן בסיסי היא לא פעולה מסובכת כשמדובר במזגן רגיל, אך מה קורה כשמדובר במערכות מיזוג אוויר מתקדמות  לדוגמה מזגן VRF או מזגן  מיני מרכזי – בו אתם נדרשים לנקות גם את התעלות וגם את המאייד, אז פעולת הניקיון אינה פשוטה כלל וכלל ומומלץ שתקראו לטכנאי או איש מקצוע שבקיא בתחום.

אך אם בכל זאת יש לכם מזגן פשוט במשרד ולא מדובר במערכות מיזוג אוויר מסובכת, כתבנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם בניקון המזגן.

אז איך בדיוק עושים את זה?

הדרך הפשוטה ביותר לנקות את המזגן (אבל לא היסודית ביותר) היא באמצעות שליפה של הפילטרים ושטיפה שלהם בזרם מים. 

את הפלסטיק פותחים בזהירות ומשם מוציאים את הפילטרים מהחלקים שתופסים אותם. שוטפים את הפילטרים במים עד שכל הלכלוך יוצא. אם עדיין יש לכלוך, שוטפים שוב. מחכים עד שהם יתייבשו ומחזירים.

יש גם תרסיסים מיוחדים שמאפשרים לנקות את המזגן לא רע בלי לפרק מעבר לכך.

ניקוי יסודי של המזגן

ניקוי יסודי של המזגן אפשר לבצע בערך פעם בשנתיים או אפילו פעם בשנה אם מדובר במזגן ישן שכבר ידע ימים טובים יותר…

התהליך לא מאוד מסובך, אבל כן צריך לבצע אותו בזהירות:

1.קודם כל מנתקים את המזגן מהחשמל. אנחנו לא רוצים להתחשמל…

2.מנקים את הפילטרים כפי שהסברנו קודם.

2.מסירים את הפלסטיק העליון לגמרי, ייתכן שיהיו ברגים חבויים שתצטרכו להוציא. כנ"ל לגבי צג המזגן.

3.מפרקים את ה"אמבטיה" (החלק התחתון) באמצעות פתיחת הברגים שלה.

4.בתוך המזגן תמצאו בדרך כלל גלגלת ארוכה מסתובבת שמכונה "המאיץ" ואת הסוללה. את המאיץ מנקים באמצעות לחץ מים נמוך (רצוי עם ראש התזת מים מיוחד שמחובר לצינור), שואב אבק ומשפשפים עם מברשת. אפשר לחזור על התהליך עד שהכול מתנקה.

על מנת שלא תהפכו את כל הרצפה לשחורה, רצוי לכסות את החלק שבין המזגן לרצפה ביריעת פלסטיק גדולה וליצור מעין קונוס שיוביל את כל הלכלוך לדלי.

4.בשלב זה משתמשים בחומר נגד עובש בחלקי הפלסטיק בפנים.

6.עבור מי שרוצה להיות ייסודי במיוחד, אפשר להשתמש בספרי שהצגנו קודם. להשיג בכל חנות חומרי בניין. מתיזים על פי ההוראות שעל התרסיס, לא קרוב מדי… 

7.בשלב זה למעשה סיימנו, אנחנו מחזירים את כל החלקים בזהירות ונהנים ממזגן נקי שעובד בצורה אופטימלית.

אם התהליך הזה נשמע לכם מורכב מדי ואתם ממש לא רוצים להסתכן בכך שאחד מחלקי הפלסטיק יישבר, אתם יכולים גם להזמין טכנאי מזגנים שינקה עבורכם את המזגן ולעיתים גם את היחידה החיצונית.

קחו בחשבון שזה יכול לעלות כמה מאות שקלים, אך יחסית לשירותי ניקוי משרדים שמבוצעים כל מספר ימים (או אפילו כל יום) זהו בהחלט לא סכום שישבור אתכם וגם הניקוי יהיה הרבה יותר מהיר. פחות הפרעה לעובדים וסיום של יום העבודה בראש נקי.

/ 5.

דילוג לתוכן